Nou dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, de astă dată în cazul unui bihorean din satul Lupoaia, comuna Holod, care, infectat fără să ştie cu noul coronavirus, a băgat în spital un consătean şi încă 15 persoane în izolare.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, verificările în caz au pornit pe 3 mai, după ce un localnic din Lupoaia, meşter zidar, a început să se simtă rău şi a ajuns la Spitalul Municipal Oradea, unde rezultatul testului care i s-a făcut a fost pozitiv pentru noul coronavirus. 

Luat la întrebări, bărbatul le-a povestit medicilor faptul că, înainte cu câteva zile, a lucrat la casa unui consătean. Acesta a fost testat imediat, fiind depistat şi el cu noul coronavirus, însă nu a fost internat nici în spital şi nici într-un centru de carantină, fiind lăsat în izolare la domiciliu, la fel ca alte 16 persoane, cu care el şi meşterul au intrat în contact. 

Cazul se află în atenţia poliţiştilor şi a procurorilor din Beiuş.

Într-un comunicat sumar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş a informat, miercuri, că "organele de poliţie s-au sesizat din oficiu că, în perioada 8-22 aprilie, persoana din Lupoaia nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea şi combaterea răspândirii coronavirusului", procurorii arătând totodată că efectul acestei fapte a fost că, "pe 3 mai, o altă persoană care a intrat în contact direct cu acesta, a fost confirmată pozitiv cu COVID-19 şi a fost internată la Spitalul Municipal Oradea". 

Până în prezent, spun sursele BIHOREANULUI, poliţiştii nu au identificat persoana de la care s-a infectat săteanul din Lupoaia. "Ştim doar că a fost în vizită la o cunoştinţă din Oradea", spune sursa citată.