Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de frontieră Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, a anunţat, miercuri, printr-un comunicat că Tribunalul Satu Mare a emis, marţi, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unui bihorean prins cu o zi mai devreme, cu ţigări de contrabandă în maşină.

Bărbatul, Ioan Mihele, 37 de ani, se afla la volanul unui autoturism Skoda Octavia, luni seară, în jurul orei 23, când a fost oprit de poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare între localităţile Satu Mare-Zalău.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit sub bancheta şi în spoilerul din spate, respectiv în pavilionul autoturismului, 2500 pachete ţigări în valoare de aproximativ 10.700 lei care au fost ridicate în vederea confiscării.

"Suspectului i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală iar după audieri a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii de 24 de ore şi a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare un referat cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă a inculpatului", se arată în comunicat.

Marţi, Tribunalul Satu Mare a emis pe numele lui Mihele mandat de arestare preventivă pentru de 29 de zile. "În continare, se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, documentării întregii activităţi infracţionale şi luării măsurilor legale ce se impun", a mai arătat Stan.