Simon Sandor, un bihorean urmărit internaţional pentru tâlhărie calificată, şi Anton Roja, un clujean căutat de mai bine de un an după ce a fost condamnat definitiv pentru înşelăciune şi infracţiuni rutiere, au fost prinşi în județul Bihior şi depuşi la Penitenciarul Oradea ca să îşi execute pedepsele.

Simon Sandor are 34 ani și e din Diosig, fiind prins, luni, de poliţiştii Secției 3 de Poliție Rurală Biharia. Bărbatul fusese condamnat iniţial, în 2016, la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a pedepsei. Atunci acesta a fost obligat ca, pe perioada de probă, să frecventeze un program de reintegrare socială - derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate - şi să presteze o muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Comunei Diosig sau în cadrul Primăriei Comunei Biharia, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare.

Cum însă Simon nu şi-a respectat obligaţiile, Biroul executări penale din cadrul Judecătoriei Oradea a solicitat ca bărbatul să fie trimis după gratii, cerere care a fost admisă în noiembrie anul trecut de instanţă.

Nefiind găsit, Simon a fost dat în urmărire internaţională şi prins, luni, de poliţiştii din Biharia, care l-au depus în Penitenciar.

La fel s-a întâmplat şi cu Anton Roja, un clujean în vârstă de 52 ani din comuna Baciu. Acesta era căutat de mai bine de un an după ce a fost condamnat definitiv, în Bihor, la 3 ani, 9 luni și 20 de zile de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea unor infracţiuni la regimul rutier, respectiv pentru înșelăciune.

Roja a fost prins în trafic, pe Bulevardul Ştefan cel Mare, luni dimineaţă, de un echipaj al Biroului Poliţie Rutieră de la Poliţia municipiului Oradea. Întrebat de acte, acesta nu a vrut să le prezinte, motiv pentru care a fost condus la sediul Poliţiei Rutiere, unde în final a fost identificat.

Găsit pe lista persoanelor urmărite internaţional, Roja a fost încătuşat, iar ulterior încarcerat în Penitenciarul Oradea, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.