Poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pe numele unui orădean de 40 de ani acuzat de tăinuire la furt după ce a fost prins la volanul unui autoturism declarat furat în Italia, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ.

Bărbatul se afla, marţi, la volanul unui BMW 325i sport înmatriculat în Italia şi rula pe bulevardul Decebal când a fost oprit pentru un control de rutină de un echipaj al Poliţiei de Frontieră.

"Întrucât exista suspiciunea că autoturismul este furat, poliţiştii de frontieră l-au condus pe şofer la sediul Inspectoratului pentru verificări. În urma acestora a rezultat faptul că autoturismul BMW 325i fabricaţie 2006 figurează ca fiind furat de pe teritoriul Italiei de la mijlocul acestei luni", a declarat subinspectorul Simuţ.

Întrebat despre cum a ajuns în posesia maşinii, orădeanul a declarat că a cumpărat-o din Italia, dar a refuzat să spună cine a fost vânzătorul, motiv pentru care în prezent este cercetat pentru tăinuire la furt.

"Autoturismul în valoare de aproximativ 15.000 euro a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, iar cercetările în caz continuă", a mai spus purtătorul de cuvânt.