Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, inspectorul Loredana Ghencean, a anunţat, joi, că poliţiştii de frontieră din Borş au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pe numele unui cetăţean francez de 19 ani care a încercat să intre în România cu un autoturism BMW X6 declarat furat şi căutat pentru confiscare de autorităţile franceze.

"Cetăţeanul francez s-a prezentat, miercuri, la Punctul de trecere a frontierei Borş, iar la controlul de frontieră s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare de către autorităţile din Franţa, figurând furat din 10 aprilie", a explicat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Autoturismul este fabricat în 2012 şi are o valoare de catalog de aproximativ 50.000 euro. Maşina a fost indisponibilizată la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, până la finalizarea cercetărilor.

Potrivit lui Ghencean, tânărul nu a avut o declaraţie plauzibilă despre provenienţa maşinii, susţinând că a împrumutat-o de la un prieten, fără să ştie că era furată, motiv pentru care poliţiştii i-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale deocamdată pentru tăinuire. "Urmează ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", a mai spus inspectorul Loredana Ghencean.