Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele bihoreanului Varga Attila, care, duminică, 23 august, a fost transportat la Spitalul Municipal din Oradea fiindcă fusese confirmat cu Covid-19, dar a fugit.

Bărbatul - un marghitean în vârstă de 32 de ani - a fost dus la Spitalul Municipal duminică seara, iar în jurul orei 21.50 a fugit de la biroul de Primiri Urgenţe din cadrul unităţii spitaliceşti, "în timp ce i se întocmeau actele pentru internare, favorizând răspândirea bolii", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Varga Attila a fost prins joi, 27 august, şi a fost internat la Spitalul orăşenesc Marghita. Asta înseamnă că bolnavul a circulat liber aproape 5 zile, infectat fiind cu Covid-19.

Aceleaşi surse arată că bărbatul ar avea probleme psihice. De altfel, iniţial, acesta ar fi fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie din Oradea şi aici i s-a şi făcut testul pentru depistarea virusului Covid-19. După ce rezultatele au confirmat prezenţa virusului, Varga Attila a fost transportat la Spitalul Municipal, de unde a fugit. 

Joi, după ce a fost prins în Marghita şi a fost dus la spitalul local pentru internare, bărbatul ar fi devenit agitat şi recalcitrant, neînţelegând motivul pentru care trebuie să stea în spital, fiind calmat în final de cadrele medicale şi transportat, ulterior, înapoi la Spitalul Municipal Oradea, arată sursele ziarului.