Poliţiştii de la Punctul de trecere a frontierei Borş au întocmit dosar penal pe numele unei tinere de 25 de ani din Republica Moldova după ce au descoperit că aceasta a încercat să iasă din ţară cu o carte de identitate a unei românce, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ.

Potrivit sursei citate, tânăra s-a prezentat în Punctul de trecere a frontierei Borş vineri, în jurul orei 2 dimineaţa, într-un microbuz înmatriculat în judeţul Iaşi.

"Poliţistul care a efectuat controlul de frontieră a constatat faptul că tânăra nu are trăsăturile persoanei din documentul prezentat, motiv pentru care a fost invitată la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş pentru cercetări", a declarat subinspectorul Cătălin Simuţ.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit că, deşi s-a prezentat cu o carte de identitate românească, în realitate femeia este cetăţean al Republicii Moldova.

"Din declaraţiile femeii a reieşit că tânăra a intrat în România cu propriul paşaport, având intenţia de a pleca în Italia, şi a procurat cartea de identitate românească prin intermediul unui conaţional, la Chişinău, căruia i-a plătit 2.600 de euro", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră i-au întocmit tinerei dosar penal pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României, ancheta urmând să fie continuată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.