Un camion de 12 tone aparţinând unei societăţi specializate în comerţul cu fructe a luat foc marţi în jurul orei 13.40, în timp ce se deplasa pe şoseaua de centură a Oradiei, între magazinele Selgros şi Metro, în apropierea acestuia din urmă.

Din cauza evenimentului şi a faptului că pompierii au fost nevoiţi să intervină, circulaţia în zonă a fost îngreunată timp de aproximativ 40 de minute, două echipaje ale Poliţiei Rutiere fiind nevoite să dirijeze traficul alternativ pe cele două sensuri de mers, pe câte o singură bandă.

Potrivit şoferului camionului, incidentul s-a produs în timp ce se îndrepta spre un depozit pentru a încărca marfă, la un moment dat observând că de sub cabină, din zona motorului, se simţea miros de ars, după care au izbucnit şi flăcările.

Echipajul de pompieri mobilizat la faţa locului a stins incendiul în câteva minute, însă focul a apucat să distrugă cabina camionului în proporţie de aproape 100%, astfel încât pentru degajarea şoselei va fi necesar ca autovehicolul să fie transportat pe o platformă.

Potrivit pompierilor şi poliţiştilor, în incident nu a fost rănit nimeni, însă pagubele sunt mari. Conform spuselor şoferului, maşina avea revizia tehnică făcută la zi şi era asigurată.

Coloanele de maşini formate într-o parte şi alta a şoselei de centură au ajuns de la magazinul Metro până aproape de Selgros, respectiv până în apropiere de ieşirea din Oradea spre Oşorhei.

Un comunicat transmis ulterior de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana arată că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit electric.