Un şofer din judeţul Cluj s-a ales cu dosar penal, după ce, vineri seară, băut la volanul unui TIR, a acroşat din spate un tractor care circula în faţa sa. Din fericire, cei doi şoferi au scăpat teferi, dar autotractorul a suferit avarii serioase.

Evenimentul rutier s-a produs vineri seară, în jurul orei 18, între localitățile bihorene Salonta şi Ciumeghiu, spun poliţiştii într-un comunicat transmis, luni, pe marginea cazului. Din cercetările efectuate a reieşit că vina pentru producerea accidentului a fost a şoferului de TIR, un clujean în vârstă de 52 de ani, din localitatea Negreni, care nu a păstrat distanţa faţă de tractorul care circula regulamentar în faţa sa, condus de un bihorean.

Cei doi şoferi au fost puşi să sufle în etilotest, în cazul clujeanului acesta arătând că băuse zdravăn, având o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

"Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală", se precizează în informarea transmisă de poliţişti.