Tribunalul Bihor a emis, vineri, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile a unui cetăţean american de 68 ani cu reşedinţa în localitatea Valea lui Mihai, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru viol asupra unei minore.

Bărbatul, Ludovic Gall, este acuzat că, începând din vară, ar fi violat în mai multe rânduri o adolescentă de 13 ani de etnie romă, care îl ajuta la ferma pe care o deţine în localitate.

"Adolescenta a reclamat agresiunea unui consilier pe problemele romilor din Primăria Valea lui Mihai care, la rândul lui, pe 29 octombrie, a sesizat autorităţile judiciare", a declarat pentru BIHOREANUL Alin Leucea, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care efectuează cercetările în caz împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Bihor.

Bărbatul a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore, în Arestul Poliţiei Bihor iar vineri a fost prezentat Tribunalului Bihor care a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui, pentru 29 de zile. Soluţia nu este, însă, definitivă.

Potrivit unor surse judiciare, Gall este căsătorit şi locuieşte împreună cu familia în Statele Unite şi vine periodic în Valea lui Mihai, unde şi-a stabilit reşedinţa şi deţine o fermă. Din cercetările efectuate până acum, Gall ar mai fi profitat şi de o altă tânără de etnie romă, de 21 ani, care care îl ajuta la curăţenie, însă care nu a depus până acum vreo plângere împotriva lui.