Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ, a anunţat marţi, că un cetăţean maghiar a fost sancţionat cu amendă după ce a încercat să iasă prin PTF Borş cu o miniremorcă ataşată la autoturism în care se aflau patru viţei pe care îi transporta fără documente legale.

Potrivit sursei citate, cetăţeanul ungar s-a prezentat, luni, la PTF Borş la volanul unui autoturism marca Seat care tracta o remorcă încărcată cu patru bovine pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă motiv pentru care poliţiştii de frontieră au anunţat imediat inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor.

"Inspectorii DSVSA s-au deplasat în Borş şi, în urma verificărilor întreprinse, au descoperit că transportatorul nu poseda certificat pentru comerţ intracomunitar, iar autovehiculul nu era autorizat pentru transport de animale vii", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

În urma constatărilor, inspectorii DSVSA Bihor l-au sancţionat contravenţional pe cetăţeanul ungar cu 3.720 lei şi au confiscat animalele pe care acesta le transporta fără documente legale.