Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Bihor au început urmărirea penală faţă de un cetăţean din Ungaria, pentru evaziune fiscală, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că în cursul anului 2009, persoana în cauză, Szoke Andras, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Marghita, a importat din China diverse articole de îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 1,3 milioane de dolari, operaţiuni care au fost derulate prin Austria. "Suspectul făcea importurile pe o firmă din Austria care, mai apoi, le livra firmei înfiinţate în municipiul Marghita", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Ulterior, produsele au fost comercializate în Marghita, fără ca operaţiunile realizate să fie declarate organului fiscal şi fără să fie înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii, în scopul eludării plăţii TVA şi a impozitului pe profit.

"Prejudiciul estimativ creat astfel bugetului de stat este de 624.708 lei", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea prejudiciului.