Ediția a III-a a Turului Ciclist al Bihorului s-a încheiat duminică seară, odată cu finish-ul celei de-a treia etape, care a avut loc din nou în Piața Unirii din Oradea. Câștigătorul competiției a fost principalul favorit, columbianul Ivan Ramiro Sosa Cuervo, de la echipa italiană Androni Giocattoli Sidermec.

Desfășurată pe o distanță de 171 km, ce a urmat traseul Oradea – Diosig – Vama Săcuieni – Săcuieni – Otomani – Marghita – Padurea Neagră – Aleşd – Oradea, etapa a III-a, de duminică, l-a avut câștigător pe italianul Riccardo Stacchiotti, de la echipa MSTINA, cel care a trecut primul linia de sosire, în 3 ore, 42 de minute și 21 de secunde. El a fost urmat de turcul Ozgur Batuhan, de la echipa Torku Sekerspor, și de Manuel Pesci, de la Team Cervelo Italy.

Orădeanul Raul Sînza, de la MSTINA, a avut o cursă foarte bună, terminând al 12-lea.

Cursa de duminică nu a fost scutită de peripeții, la coborârea de la Pădurea Neagră unul dintre rutieri suferind o căzătură. De asemenea, finish-ul de la Oradea s-a făcut pe ploaie.

În clasamentul general, columbianul Ivan Sosa a fost urmat de italienii Alberto Giuriato, de la Cycling Team Friuli, și Alessandro Bisolti, de la Androni Giocattoli.

Primul român în clasamentul general a fost Cristian Răileanu, de la echipa turcă Torku Sekerspor. De asemenea, Emil Dima, de la MSTINA, a încheiat pe locul 8, iar orădeanul Raul Sînza s-a clasat al 55-lea, în timp ce margiteanul Roland Horvath a fost al 95-lea, din cei 102 concurenți, care au încheiat competiția.

Tricoul alb, aferent liderului în clasamentul pe puncte, a revenit câștigătorului ultimei etape, italianul Riccardo Stacchiotti, tricoul verde, al celui mai bun cățărător, a fost adjudecat de belgianul Otto Vergaerde, tricoul roșu, pentru cel mai bun sprinter, a fost cucerit de un alt italian, Alessandro Pessot, iar tricoul portocaliu, pentru cel mai bun concurent sub 23 de ani, liderului general, columbianul Ivan Sosa.

Festivitatea de premiere a avut loc în Piața Unirii din Oradea, premierea de etapă fiind efectuată de președintele Consiliului Județean, Pasztor Sandor, iar premierea clasamentelor generale de diferiții sponsori ai competiției.

Organizatorii au anunțat deja și datele când se va disputa ediția a IV-a a Turului Ciclist al Bihorului. Aceasta va avea loc anul viitor, în perioada 6-9 iunie.