Consilierul judeţean PDL Ştefan Dulău, reprezentând organizaţia din zona comunei Tinca şi-a înregistrat demisia din PDL la sediul din Oradea al partidului, joi, la ora 12.00.

Contactat de eBihoreanul.ro, Ştefan Dulău a declarat că atât el, cât şi un coleg de-al său, Bogdan Voicu, de asemenea consilier judeţean, au părăsit partidul întrucât acesta duce o politică cu care nu mai pot fi de acord.

"Eu am venit în PDL (n.r. din PSD) din plăcere şi din convingere, dar sunt în acest partid doi oameni în numele cărora nu mai pot să mint, doi oameni care ne cer să facem lucruri cu care nu mai putem fi de acord. Unul este preşedintele PDL Bihor, Petru Filip, celălalt este preşedintele Traian Băsescu. Nici unul şi nici celălalt nu sunt aşa cum ar trebui să fie un om", a declarat Dulău.

În ciuda insistenţelor, Dulău a refuzat să precizeze ce lucruri i s-au cerut să facă şi în legătură cu ce anume i s-a cerut să mintă de către conducerea PDL, spunând doar că "are legătură cu campania electorală".

El a adăugat, însă, că şi colegul său a demisionat din aceleaşi motive, "chiar dacă în acest fel ştim că vom pierde şi poziţiile de consilier judeţean pe care le ocupăm în prezent".

Cel de-al doilea consilier judeţean PDL, Bogdan Voicu, nu a putut fi contactat de eBihoreanul.ro. Mai mulţi lideri ai PDL Bihor au dezminţit, însă, informaţia privind demisia lui, iar joi seara, contactat telefonic de un cotidian local, consilierul judeţean a negat el însuşi acest lucru, precum şi faptul că ar intenţiona să părăsească partidul.