Un copil în vârstă de 10 ani din Hodişel, comuna Olcea, a fost transport de urgenţă sâmbătă după-amiază cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Potrivit unor martori, copilul care se dădea cu bicicleta pe un drum secundar, când a căzut, iar ghidonul i-a intrat în burtă, rănindu-l grav.

A aterizat pe șosea

"Sâmbătă, în jurul orei 13.20, am fost solicitaţi să intervenim pentru salvarea unui copil care s-a rănit căzând cu bicicleta. La faţa locului au fost mobilizate două echipaje. Unul de pompieri militari, paramedici din cadrul gărzii Tinca şi echipajul care încadrează elicopterul SMURD de la Jibou", a declarat pentru BIHOREANUL maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Echipajele de urgenţă au apelat la elicopterul SMURD pentru ca pacientul să poată fi transportat cât mai repede la spital, având în vedere starea în care se află.

Aparatul de zbor a aterizat pe şosea, fapt care a dus în jurul orei 14:30 la blocarea provizorie a drumului dintre Tinca şi Belfir.

Copilul a fost preluat de medici, pentru investigaţii suplimentare şi îngrijiri.

UPDATE: Operat de urgență

Micuțul accidentat sâmbătă a fost stabilizat și transportat la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Gavril Curteanu din Oradea.

„Copilul a suferit un traumatism penetrant la nivelul abdomenului. Este stabil, iar în momentul de față este supus unei intervenții chirurgicale”, a declarat pentru BIHOREANUL, șeful UPU SMURD, doctorul Hadrian Borcea.

În urma căzăturii, ghidonul bicicletei a perforat burta copilului și i-a afectat organele interne, fapt care a necesitat operație de urgență.