Un tânăr de 26 ani din comuna Vadu Crişului, condamnat la închisoare pe viaţă în Germania după ce, în urmă cu 4 ani, împreună cu un consătean, a ucis şi tâlhărit un muzician din localitatea germană Neukirchen-Vluyn, a fost extrădat şi îşi va ispăşi pedeapsa în România.

Kis Geczi Sebastian a fost predat sâmbătă autorităţilor române, fiind condamnat pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie după o crimă comisă în noaptea de 24/25 octombrie 2012 împreună cu complicele său, Kis Geczi Emeric, condamnat şi el la 12 ani de detenţie.

Cei doi l-au ucis pe muzicianul german Dieter Kahlen, 55 de ani, membru al formaţiei "Do it again", în locuinţa acestuia din localitatea Neukirchen-Vluy. Victima a fost descoperită trei zile mai târziu de către mama sa, în vârstă de 91 de ani, care a şi sesizat Poliţia.

Primul indiciu legat de oribila crimă le-a fost furnizat anchetatorilor germani din România, când, pe 30 octombrie 2012, poliţiştii bihoreni l-au oprit în trafic pe Kis Geczi Emeric, aflat a volanul maşinii furate. Ulterior investigatorii germani au descoperit mai multe probe, dovedind că Kis Geczi Sebastian a condus autoturismul din Germania spre casă, a plătit la benzinărie cu cardul victimei, a organizat atacul şi a împărţit prada.

Din cercetări s-a stabilit că cei doi bihoreni au intrat în casa muzicianului în noaptea de 24/25 octombrie, l-au lovit în somn cu o sticlă în cap şi pe urmă i-au înfipt un cuţit în piept, i-au furat mai multe carduri de credit, 220 de euro şi o maşină Mazda CX 5, cu numărul WES-DK 57, cu care s-au întors în România.

Ancheta procurorilor a stabilit că Dieter Khalen a avut mai multe contacte cu prostituate românce din zona în care locuia, iar cei doi tineri bihoreni erau din cercul fetelor. Aceştia lucrau în bordelurile din zonă, unde făceau curat în cluburile de saună. Totodată, ei au fost văzuţi de mai multe ori pe raza localităţii Wilich, unul dintre ei fiind în vizorul poliţiei locale de mai mult timp.

Pe 1 noiembrie 2012, Curtea de Apel Oradea a dispus arestarea preventivă a celor doi, precum şi predarea lor către autorităţile judiciare germane, unde în final au fost condamnaţi. Kis Geczi Sebastian la închisoare pe viaţă, iar Kis Geczi Emeric, la 12 ani de detenţie.