Un criminal din oraşul bihorean Aleşd, eliberat anul trecut datorită recursului compensatoriu, a ucis din nou, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Din primele informaţii, crima s-a produs în jurul orei 2. Bărbatul, Iosif Venţel, 47 ani, şi-a sugrumat concubina, după care s-a predat la Poliţie. Bărbatul a fost reţinut şi este audiat, la ora transmiterii acestei știri, de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. 

Cadou de "bună purtare"

BIHOREANUL a aflat că este a doua crimă comisă de Venţel, după ce, în 2008, şi-a ucis în mod barbar concubina care îl părăsise, mamă a 5 copii. Bărbatul a înjunghiat-o pe femeie cu mai multe lovituri de cuţit, iar apoi a lovit-o în cap şi cu un topor. El a fost arestat preventiv şi condamnat ulterior, în 2010, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 15 ani de detenţie.

Ucigașul ar fi trebuit să iasă din penitenciar în 2022, însă a fost eliberat condiţionat pe 15 februarie 2018, în baza Legii 169/2017, care prevede reducerea din totalul pedepsei a 6 zile pentru 30 de zile executate în condiţii de detenţie necorespunzătoare.

Criminali din tată în fiu

Macabru este că fiul său, Iosif Daniel Venţel, a fost închis și el anul trecut, tot pentru crimă. Așa cum BIHOREANUL scria la vremea respectivă, pe 24 august 2018, tânărul în vârstă de 21 ani şi-a strâns și el de gât iubita de aceeaşi vârstă, mamă a 2 copii, cu care se certase după ce femeia l-a anunţat că intenţionează să plece la muncă în străinătate.

Arestat imediat după comiterea crimei, Iosif Daniel Venţel a fost condamnat definitiv, în luna martie a acestui an, la numai 10 ani de detenţie, instanţele luând în considerare faptul că tânărul şi-a recunoscut fapta şi nu avea antecedente penale. 

UPDATE: Suspectul, reținut

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, a declarat, duminică, pentru BIHOREANUL, că bărbatul reţinut este cercetat pentru violenţă în familie comisă prin infracţiunea de omor. "Este vorba despre un conflict între doi concubini, iar din primele date, ca şi cauză preliminară a decesului s-a reţinut asfixie mecanică prin sugrumare. Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore şi audiat de către procuror”, a declarat Cotrău.