Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că directorul financiar-contabil al Spitalului CF Oradea, Florin Vasile Dacin, unitate aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a fost declarat incompatibil, împreună cu alte cinci persoane cu funcţii de conducere din sistemul sanitar public.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, culpa stabilită de ANI în sarcina lui Dacin este că "în perioada 17 februarie 2011 – 22 martie 2016 a deţinut simultan funcţia de director financiar-contabil şi implicit cea de membru în Comitetul Director al Spitalului CF Oradea cu calitatea de titular al Întreprinderii Individuale Dacin Florin Vasile", ceea ce constituie o încălcare a două articole din Legea 95/2006, potrivit căreia persoanele cu funcţii de răspundere din spitale pot deţine, concomitent, doar calitatea de cadru didactic.

Conform Registrului Comerţului, obiectul de activitate al Întreprinderii Individuale Dacin Florin Vasile este de "consultanţă în afaceri şi management".

Contactat de BIHOREANUL, directorul financiar-contabil al Spitalului CF Oradea a afirmat că se consideră nevinovat.

"În luna martie, când ANI m-a informat asupra verificărilor pe care le face, am fost la Bucureşti şi am depus acte din care rezultă clar că întreprinderea individuală nu a avut decât o singură activitate, în anul 2011, când am vândut produse cosmetice de 5.000 lei. Am uitat, pur şi simplu, s-o închid, aşa că am închis-o în martie", a declarat Dacin. Acesta a precizat că va contesta în instanţă verdictul ANI.