Un nou incident ai cărui protagonişti sunt etnici romi, iar victime angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor, s-a înregistrat miercuri seară, în colonia de ţigani din Diosig.

"Un echipaj format dintr-o asistentă şi un ambulanţier a fost trimis de la substaţia Marghita în urma unui apel telefonic prin care se cerea ajutor pentru un sugar de o lună, despre care se spunea că nu se simte bine", a povestit BIHOREANULUI şeful SAJ, dr. Liciniu Venter.

Potrivit acestuia, în momentul sosirii ambulanţei în colonie, un bărbat l-a lovit pe şofer în cap, iar de la asistentă a furat tableta pe care se înregistrează datele medicale ale pacienţilor şi prin care echipajul comunică cu medicii coordonatori.

"Colegii noştri au fugit la circa un kilometru şi au sunat la 112, iar apoi la faţa locului au plecat echipaje de Poliţie, care au recuperat tableta furată", a mai spus dr. Venter.

Întrebat dacă sugarul a avut sau nu cu adevărat nevoie de ajutor medical, şeful SAJ a arătat că "în momentul când Poliţia a ajuns la faţa locului copilul a fost luat de bunică şi dus de acolo", astfel că nu s-a mai pus problema vreunui consult.

Agresiunile împotriva echipajelor medicale sunt deja obişnuite în coloniile de ţigani, motiv pentru care SMURD Bihor a decis încă de acum patru ani ca autospecialele sale să nu se mai deplaseze până la locuinţele din colonii, ci să ceară transportarea persoanelor pentru care au fost chemate la marginea drumului.

Penultimul incident de acest fel a vizat la finele anului trecut un echipaj al SAJ, atacat cu un topor în colonia de ţigani din Tinca, pe motiv că bărbatului care solicitase intervenţia i s-a părut că acesta ar fi reacţionat lent.