Alex Topai (foto), elev în clasa a X-a la Colegiul Național Onisifor Ghibu, a devenit olimpic, după ce a câștigat locul I la etapa națională a Olimpiadei de Geografie.

Adolescentul a obținut cel mai bun punctaj din țară, 97,75, la competiția care s-a desfășurat zilele trecute în București.

Elevul se pregătește, încă din clasa a V-a, cu sprijinul profesoarei Camelia Timofte, iar acum are mai șanse să reprezinte România la olimpiada internațională. El trebuie întâi să promoveze testul pentru calificarea în lotul național.

„Avem mai mulți elevi de la diverse discipline care au rezultate bune la olimpiade. Printre aceștia se numără și doi elevi care au participat la Olimpiada Națională de Istorie și au câștigat fiecare o mențiune: Indrie Patrik (profesor Luminița Fesnic) și Roxana Nistor (prof. Ivan Livia)”, a precizat directorul Colegiului Onisifor Ghibu, Iulius Timar.

La Olimpiada Națională de Geografie, o altă performanță a fost atinsă de elevul Cătălin Chirilă (clasa a IX-a) de la Colegiul Național Emanuil Gojdu, care s-a clasat pe locul 3.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!