Un cetăţean moldovean în vârstă de 35 ani, urmărit internaţional pentru înşelăciune, a fost reţinut, joi, de poliţiştii orădeni şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare provizorie de urgenţă.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cetăţeanul moldovean a fost găsit, joi, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri şi a fost prezentat în aceeaşi zi unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Vitalie Cuiban se stabilise în Oradea şi a cerut chiar cetăţenia română după ce a părăsit Republica Moldova. Din datele comunicate autorităţilor judiciare române, în faţa păgubitului, bărbatul s-a pretins reprezentantul unei firme de construcţii şi i-a solicitat 20.000 euro ca avans pentru ridicarea unei case, după care s-a făcut nevăzut, refuzând să returneze suma luată. 

Cuban a fost încarcerat, joi, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei, iar vineri, 20 noiembrie, acesta va fi prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării.