Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, comisarul şef Dan Lazăr, a anunţat, marţi, începerea cercetărilor în cazul a două persoane, un cetăţean ungur şi un român, care au încercat să introducă ilegal în ţară un excavator şi un cap de TIR.

"Cetăţeanul român s-a prezentat pentru a intra în ţară, luni, în jurul orei 8, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, la volanul unui automarfar marca "DAF" înmatriculat în Spania şi având ca destinaţie o firmă din Bistriţa Năsăud. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră bihoreni au solicitat şi documentele de înmatriculare al automarfarului, descoperind în timpul verificărilor că vehiculul este bun căutat pentru confiscare de către autorităţile spaniole", a explicat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Tot luni, în jurul orei 14, la acelaşi Punct de Trecere a Frontierei Borş s-a prezentat şi un cetăţean ungur, la volanul unui automarfar înmatriculat în Italia cu care transporta un excavator pentru o firmă din Republica Moldova. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit că excavatorul este căutat pentru confiscare de către autorităţile italiene.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria şoferilor, care au fost puşi sub învinuire pentru tăinuire. "Excavatorul şi automarfarul au fost indisponibilizate la sediul sectorului până la clarificarea situaţiei", a mai spus purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.