Un fost angajat al Companiei de Apă Oradea a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii DIICOT Oradea, fiind acuzat că, la sfârşitul lunii martie, a furat cardul bancar şi bileţelul cu codul PIN din portofelul unui coleg de muncă, iar în ziua de salariu i-a golit contul.

Răzvan Tăut Mleşniţă, 22 ani, din comuna Oşorhei, e judecat acum pentru acces ilegal la sisteme informatice şi furt şi dacă va fi găsit vinovat riscă până la 5 ani de închisoare.

Procesul, care va începe la Tribunalul Bihor, nu e singura problemă penală a tânărului.

Concediat între timp de companie, Tăut a fost arestat luna trecută şi e judecat în prezent pentru mai multe spargeri comise chiar în perioada februarie – mai 2016, împreună cu un complice, Igor Lungu. Cei doi ar fi provocat un prejudiciu de aproximativ 52.000 lei, între păgubiţi numărându-se  şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bihor.

Dosarul legat de furturi se judecă din 4 iulie la Judecătoria Oradea, unde magistraţii au respins toate cererile  făcute de Tăut pentru revocarea măsurii arestului preventiv ori pentru înlocuirea acestuia cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Citiţi despre "hobby-ul" penal al tânărului în articolul: Spărgător de locuinţe în arest: Un bihorean de 22 ani a furat aparatură electronică, telefoane mobile şi valută de peste 50.000 lei