Tribunalul Bihor a emis mandat de arestare de 29 de zile pe numele unui bărbat de 44 ani din localitatea Haieu, sub acuzaţia de tentativă de omor calificat deosebit de grav, după ce a încercat să ucidă un localnic, a anunţat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra.

Incidentul a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, în casa inculpatului, Alexandru Varga, un fost criminal eliberat din Penitenciar anul trecut.

"Varga a avut în locuinţă o discuţie contradictorie cu un localnic de 55 ani, care a degenerat, moment în care a luat un topor şi l-a lovit de mai multe ori, cauzându-i o serie de leziuni grave, atât la cap cât şi pe corp respectiv pe membre. Ulterior, a târât victima în curte şi a încercat să-i secţioneze gâtul cu un hârleţ. Din fericire, scena a fost surprinsă de un martor care trecea întâmplător prin zonă, care a intervenit şi i-a cerut să se oprească. În acel moment inculpatul a lăsat hârleţul şi a fugit, iar martorul a sunat la 112", a declarat prim-procurorul Viorel Gavra.

Varga a fost prins de poliţiştii Postului de Poliţie Băile Felix duminică şi a fost reţinut pentru 24 ore în Arestul Poliţiei Bihor, după care a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal pentru audieri, iar apoi în faţa magistraţilor Tribunalului, pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă.

"Este vorba despre o persoană extrem de violentă. În 1990 a fost condamnat pentru omor la 17 ani de închisoare, iar după eliberare a mai suferit două condamnări pentru furturi şi tâlhării, fiind eliberat, din nou, în 2010", a mai arătat prim-procurorul.