Jucătorul bihorean Yasin Hamed, jucător format la Centrul de Fotbal Liberty Salonta, participă în aceste zile la Cupa Africii pe Naţiuni, competiţie care se desfăşoară în Camerun.

Născut în 1999, la Salonta, din tată sudanez şi mamă româncă, Yasin, care a evoluat la mai multe echipe de club din ţara noastră, a fost internaţional de juniori al României, dar din anul 2019 a ales să evolueze pentru naţionala de seniori a statului Sudan. În toamna aceluiaşi an, el a şi debutat în  prima reprezentativă a ţării de origine a tătălui său, într-un joc câştigat cu scorul de 4-0 în faţa celor de la Sao Tome and Principe.

Acum, Hamed a fost convocat de selecţionerul Burhan Tia pentru turneul final al Cupei Africii (echivalentul Campionatului European de pe contienentul african).

În vârstă de 22 de ani, salontanul (foto) a fost titular în primul joc pe care Sudanul l-a disputat în Grupa D a competiţiei, în compania celor de la Guineea Bissau. Meciul s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 0-0, iar Hamed a jucat până în minutul 66.

În această grupă, reprezentativa Sudanului se va mai confrunta cu Nigeria şi Egipt.

În ceea ce priveşte activitatea lui Yasin Hamed la echipele de club, în Bihor el a evoluat la Liberty Salonta şi LPS Bihorul Oradea, după care a luat calea echipelor de seniori: ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj, Sepsi Sfântu Gheorghe şi Csikszereda Miercurea Ciuc.

În prezent Hamed este legitimat în Ungaria, la Spartacus Nyiregyhaza.