Un gheizer izvorât marţi după-amiază dintr-o gaură din asfaltul străzii Libertăţii din Oradea a opărit maşinile şi clădirile din jur.

Jetul înalt de peste şase metri a spălat geamurile de la primul etaj al clădirii învecinate, în ciuda eforturilor angajaţilor Termoficare de a acoperi izvorul cu o bucată de beton.

"La sfârşitul anului trecut, în zona aceea s-a spart o ţeavă. Au venit angajaţii Termoficare, au acoperit-o şi au plecat. Agentul termic a curs în subteran cam patru luni, aşa că în asfalt au început să apară găuri prin care ies aburi", a povestit pentru BIHOREANUL unul dintre locuitorii zonei.

Marţi, când angajaţii Termoficare au încercat  să acopere din găuri înainte ca acestea să facă victime, jetul de apă fierbinte a ţâşnit la suprafaţă.

"Cel puţin o oră a zburat apă fierbinte peste tot în jur, pe faţade, pe maşini, pe pietoni, totul în buricul târgului", a declarat orădeanul.

Chemaţi de locuitorii zonei, angajaţii Termoficare au reuşit să pună capăt "băilor termale" doar după ce au oprit furnizarea de apă caldă şi încălzire către consumatorii deserviţi de punctul termic 707.

Potrivit reprezentanţilor societăţii de termoficare, avaria va fi înlăturată cel târziu miercuri seară.

"Reţeaua este trecută în planul de reabilitare pentru anul acesta. Toate conductele din această zonă vor fi înlocuite. Consumatorii de aici vor fi deserviţi de mini-puncte termice", a declarat pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Termoficare, Dan Creţu.