În Piaţa Unirii, mii de orădeni (după diverse estimări aproximativ 5.000, fiind ocupat întreg perimetrul Pieţei), protestează împotriva Guvernului PSD.

După citirea proclamaţiei bihorenilor cinstiţi şi responsabili, pe soclul statuii lui Mihai Viteazul a urcat un grup de adolescenți despre care unul dintre organizatori a explicat că sunt cei care au preparat şi servesc în imediata apropiere a statuii ceai fierbinte pentru cei care sunt în piaţă. Copiii au început să interpreze pe melodia unei piese cunoscute "Milioane", cântată de Nicola, al cărui text l-au adaptat pe măsura evenimentului:

"Milioane de români pe stradă,

Milioane,

Dragnea să ne vadă,

Milioane,

Protestăm, strigăm, scandăm, dar nu cedăm!"

După ce s-au prins de melodie, orădenii au început să cânte laolaltă cu adolescenții pe care apoi i-au aplaudat, în timp ce Duma explica şi faptul că tinerii sunt membrii corului unei biserici din Oradea.

După ce reprezentantul organizaţiei Oradea Civică, Cristian Klapan, a citit şi el un mesaj din partea organizaţiei "Corupţia Ucide" de la Bucureşti, în care se reiau ori se exprimă 7 revendicări, unele comune sau cuprinse şi în declaraţia de la Oradea, participanţii la protestul din Piaţa Unirii au pornit în marş pe traseul a cărui modificare a fost anunţat la ora 18 şi anume: Piaţa Unirii – str. Traian Moşoiu – Parcul 1 Decembrie – Centrul Civic – blvd. Magheru – Turbogiraţie, cu întoarcere pe strada Piaţa 1 Decembrie, unde coloana de manifestanţi se va opri pentru a "saluta" reprezentanţii partidului de guvernământ şi a le transmite mesaje care să le explice scopul protestului. De acolo, manifestanţii se vor întoarce în Piaţa Unirii.

Citiți pe această temă și articolele:

Orădenii au început să se adune în Piaţa Unirii şi discută despre posibila capcană din Ordonanţa de abrogare

La Oradea s-a citit "declaraţia bihorenilor cinstiţi şi responsabili", care cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate (FOTO/VIDEO)

Tot mai mulţi orădeni în Piaţa Unirii. Traseul marşului de duminică seara a fost schimbat! (FOTO)​

Record de participanţi şi la Oradea: 7.000 de persoane sunt în stradă! (FOTO/VIDEO)