La sfârșitul lunii iunie, un grup de arbitri divizionari bihoreni s-a transferat la Comisia Județeană a Arbitrilor Satu Mare, în urma acordului CJA Bihor vizat de Comisia Centrală a Arbitrilor.

Printre arbitri „dizidenţi” se numără Octavian Șovre, Rareș Vidican, Radu Pascu, Sergiu Albu, Alexandru Corb, Bogdan Gireada, Gabriela Toderaș, Rareș Lakatoș, Ciprian Danșa  și Marius Omuț.

Plecarea „cavalerilor fluierului” din Bihor la Satu Mare survine ca urmare a disensiunilor apărute între aceștia și noua conducere a Asociației Județene de Fotbal Bihor.

„Am luat această decizie deoarece doresc să-mi desfășor activitatea într-un mediu plăcut, în care să mă pot concentra doar pe arbitraj și să evit astfel orice fel de neconcordanță cu CJA Bihor. În momentul de față cred că este cea mai înțeleaptă decizie, iar în asentimentul meu sunt și colegii care m-au urmat”, a declarat Marius Omuț.

În altă ordine de idei, începând de luni, arbitrii din Liga I se află la cursul de pregătire de la Cheile Grădiștei, județul Bihor fiind reprezentat de doi arbitri, Florin Marcu și Iulius Timar.