Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspctorul principal Alina Dinu, a anunţat, marţi, începerea urmăririi penale faţă de un bărbat de 34 ani din comuna Sânmartin pentru tâlhărie.

Adrian Ioan Madar e acuzat că, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2, a intrat într-o parcare de pe Calea Aradului şi a distrus buşonul de la rezervorul de motorină al unui autotren, cu intenţia de a fura motorină.

Prins de proprietarul autotrenului, hoţul l-a luat la bătaie şi a reuşit să scape, fiind prins la scurt timp de poliţiştii Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea.

"Poliţiştii orădeni l-au prezentat pe cel în cauză la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au emis faţă de acesta un mandat pentru o perioadă de 29 de zile sub acuzaţia de tâlhărie", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Madar a fost introdus în Arestul Poliţiei iar cercetările împotriva lui continuă, bărbatul fiind suspectat şi de alte fapte similare. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 10 ani.