Un bărbat în vârstă de 39 ani din Oradea a fost încarcerat, marţi, după ce a fost condamnat definitiv pentru furt calificat. Varga Emeric a fost prins de poliţişti la scurt timp după ce a spart boxele unor locatari din centrul oraşului, de unde a furat tot ce i-a căzut pe mână.

Bărbatul a comis furturile vara trecută, pe 9 iulie. El a intrat pe un geam lăsat deschis în scara blocului, iar apoi s-a furişat în beci, unde a forţat uşile a două dintre boxe. Din prima boxă a furat un pistol de tip Airsoft, un aparat de gravat, un fierăstrău electric, un ghiozdan și o lanternă, iar din cea de a doua un ceas, trei pachete de cafea, 6 conserve și un recipient de 5 litri cu detergent lichid.

Proprietarii au descoperit furturile în aceeaşi zi şi au sunat la Poliţie. Oamenii au avut noroc, căci echipajul sosit la faţa locului l-a prins pe hoţ chiar în preajma blocului, unde se întorsese după ce a vândut deja o parte din bunurile furate. Dus la sediul Poliţiei, Varga şi-a recunoscut faptele susţinând că le-a comis pentru că era sărac, trăia într-o maşină şi nu avea loc de muncă. 

Trimis în judecată toamna trecută, el a fost condamnat acum la 1 an de detenţie la Judecătoria Oradea.

Deşi paguba pe care a provocat-o este mică, evaluată de proprietarii prejudiciaţi la 500 lei, Varga a fost condamnat: era recidivist, având multiple condamnări pentru fapte similare, a explicat instanţa.

"Din ansamblul materialului probatoriu administrat în cauză, se reţine că infracţiunea comisă de către inculpat este nejustificată şi imputabilă acestuia. În aceeaşi măsură, se are în vedere faptul că acesta s-a prezentat la chemarea organelor de urmărire penală şi în fața instanței unde a uzat de procedura recunoașterii învinuirii, are 12 clase, necăsătorit, zilier, locuieşte în maşină şi are persoane în întreţinere - pe mama sa", se arată în motivarea sentinţei prin care Varga a scăpat cu pedeapsa minimă, în condiţiile în care legea pedepseşte furtul calificat cu închisoare de la 1 la 5 ani. 

Cert este că Varga Emeric nu a mai contestat sentinţa care, marţi, a rămas definitivă.

Ca atare, bărbatul a şi fost ridicat, în aceeaşi zi, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din Serviciul de Investigații Criminale Bihor de pe strada Digului şi a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea, unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!