Un orădean de 36 de ani a fost arestat pentru 15 zile de judecători pentru furt calificat după ce a furat un portmoneu cu aproximativ 900 de euro şi acte de identitate de la un turist german cazat în Băile Felix.

Hoţul, Lakatos Peter, a furat portmoneul neamţului sâmbătă, în jurul orei 10, în timp ce amândoi se aflau în tramvai, la capătul liniilor din Nufărul, iar turistul încerca să perforeze biletul de călătorie.

"Inculpatul i-a distras atenţia prefăcându-se că vrea să îl ajute şi, după ce a luat portmoneul, a coborât din tramvai în fugă", a declarat pentru BIHOREANUL unul din poliţiştii care cercetează cazul.

Turistul german, fiind mai în vârstă, nu a reuşit să îl ajungă, însă un alt călător, martor la incident, a sunat imediat la 112 şi a pornit după individ.

Văzându-se urmărit, bărbatul a aruncat portmoneul, în speranţa că va scăpa, însă a fost prins în scurt timp de poliţiştii care au descins în zonă şi care au restituit, apoi, portmoneul păgubitului.

În urma continuării cercetărilor, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei din cadrul Poliţiei Oradea au început urmărirea penală împotriva lui Lakatos, iar duminică acesta a fost arestat de judecători pentru 15 zile.

"Cercetările în cauză continuă pentru documentarea întregii sale eventuale activităţi infracţionale", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.