Un bihorean în vârstă de 47 ani din comuna Cetariu s-a ales cu dosar penal, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a intrat în gospodăria unei familii din localitatea Şuşturogiu, de unde a furat bani, scule şi lenjeriile de pat.

Furtul a fost comis în noaptea de 16 spre 17 iulie. Bărbatul a intrat întâi în casă, de unde a luat banii găsiţi, în jur de 500 lei, şi lenjeriile de pat, iar apoi şi într-o anexă a imobilului, de unde a sustras o mașină de găurit și diverse scule, cauzând un prejudiciu total estimal la 1.000 de lei.

Hoţul, care se numeşte Varga Dinu, a fost prins miercuri, de către agenţii Secției 3 Poliție Rurală Biharia, a fost reţinut pentru 24 ore, iar joi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi apoi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă.

"Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile", se arată într-o informare transmisă pe marginea cazului de Poliţia Bihor.

De ce l-a trimis în arest judecătorul pe hoţul de cearceafuri? Pentru că, după cum a descoperit BIHOREANUL, bărbatul este multirecidivist.

Varga Dinu a avut până în prezent 10 condamnări pentru furturi, cea mai recentă încasată în 2020, când a primit o pedeapsă de 2 ani de detenţie. Însă n-a ispăşit toată perioada, fiind eliberat în toamna anului trecut, înainte de termen, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul celor 9 condamnări de dinainte.

Ca de fiecare dată, a promis că se va îndrepta şi că nu va mai pune mâna pe bunurile altora. Evident, a minţit, ca atare acum a ajuns în Arestul Poliţiei Bihor.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii din Biharia, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!