Un bărbat în vârstă de 52 ani din Oradea, judecat deja pentru două furturi de portmonee şi abia eliberat din Arestul Poliţiei, unde a stat pentru o faptă similară, a fost arestat preventiv, joi, pentru încă 30 de zile, după ce a furat mai multe bunuri din geanta unei orădence care o lăsase nesupravegheată într-o librărie.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost reţinut cu două zile mai devreme de poliţiştii polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea. 

"În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 14 aprilie anul curent, în jurul orei 13.33, ar fi ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o geantă, pe care proprietara o lăsase nesupravegheată, lângă un scaun din incinta unei societăți din municipiul Oradea, provocând astfel un prejudiciu estimat la 100 de lei", se precizează în informare. 

Bărbatul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Szentesi Levente, are deja două procese pe rolul Judecătoriei Oradea, ambele pentru furturi de portmonee, şi e anchetat într-un alt dosar penal, tot pentru furt, faptă pe care a comis-o în data de 28 februarie. Atunci, Szentesi a intrat în biroul unei firme orădene, în care accesul publicului era restricționat și a sustras, dintr-o geantă, un portmoneu care conținea 800 de lei, 200 de euro și 30.000 de forinți, precum și diverse carduri bancare, cauzând astfel un prejudiciu estimat la 2.200 de lei. 

Pentru respectivul furt, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 zile, fiind eliberat pe 12 aprilie. Iar după două zile, după cum se vede, a reînceput "vânătoarea" de portofele...

Ca atare, joi, Szentesi a fost prezentat din nou în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, care a dispus să fie trimis înapoi în spatele gratiilor, pentru încă 30 zile, măsură pe care hoţul o poate contesta la Tribunalul Bihor. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. Prejudiciul victimelor sale nu a fost, încă, recuperat. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!