Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din Poliţia Oradea au început urmărirea penală împotriva unui tânăr de 22 de ani pentru furt calificat, suspectat că a lăsat fără telefoane mobile doi orădeni, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

„Pe 22 ianuarie, suspectul a contactat pe internet un orădean care oferea spre vânzare un telefon mobil şi, sub pretextul că doreşte să cumpere telefonul respectiv, în valoare de 1.700 lei, l-a chemat la o întâlnire. După ce i-a fost înmânat telefonul mobil de către vânzător, pentru a-l studia, tânărul a intrat într-o scară de bloc, spunând că doreşte să-i arate şi mamei sale telefonul, iar apoi a fugit cu aparatul pe la intrarea secundară din spatele blocului", a explicat Alina Dinu.

Ulterior, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii orădeni au stabilit că, folosind aceeaşi strategie, hoţul a mai comis o faptă similară. Anul trecut, pe 24 mai, acesta a lăsat fără un telefon mobil performant un alt orădean care-l scosese la vânzare tot pe Okazii.ro.