Un tânăr în vârstă de 20 ani din comuna Batăr a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuza de furt calificat după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a devastat o casă. 

Spargerea a fost reclamată de proprietarii locuinţei luni, 22 martie, când s-au întors acasă, după o absenţă de trei zile, iar din declaraţiile oamenilor, din casă lipseau un televizor mobil, un laptop, două tablete, un telefon, parfumurile şi detergenţi, iar hoţul a devastat locuinţa, distrugând în întregime lemnăria uşii de la intrare, pe care a spart-o.

În urma cercetărilor făcute de subofiţerii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cefa, hoţul a fost prins în aceeaşi zi. Este vorba de Florin Teglaş, un tânăr în vârstă de 20 ani din Batăr, întors din Marea Britanie, unde fusese condamnat tot pentru furturi. 

Poliţiştii au găsit acasă la el toate bunurile furate, care au fost returnate proprietarului. Oamenii au rămas, însă, cu un prejudiciu în sumă de 3.487 de lei, calculată doar pentru valoarea uşii sparte, care acum îi este imputată hoţului. 

De altfel, Florin Teglaş a şi fost reţinut luni pentru fapta sa, iar marţi, la solicitarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta care supraveghează ancheta în caz, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Măsura nu e definitivă, căci Teglaş o poate contesta la Tribunalul Bihor. Între timp, însă, cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii din Cefa, sub supravegherea procurorului. 

Pentru a preveni astfel de neplăceri, poliţiştii revin cu recomandarea ca, la plecarea de acasă, să depozitaţi obiectele de valoare într-un loc sigur, să verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa şi, ulterior, să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropiere, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia.