Un hoţ din Bihor, care a spart două case de cinci ori la rând, a fost reţinut, joi, de poliţiştii din Popeşti, pentru 24 ore. Bărbatul a furat scule, bijuterii, produse electronice, parfumuri și produse alimentare în valoare de 20.000 lei din locuinţele în care a intrat, paguba fiind parţial recuperată. 

Hoţul, un bărbat în vârstă de 37 ani din localitatea Popeşti, a fost reţinut joi, după cum se arată într-un comunicat transmis vineri pe marginea cazului de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

„Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2023 - februarie 2024, acesta ar fi pătruns, de cinci ori, consecutiv, prin escaladare, efracție sau prin folosirea de chei potrivite, în două locuințe din localitatea de domiciliu, profitând că imobilele erau nelocuite și ar fi sustras diverse scule, bijuterii, produse electronice, parfumuri și produse alimentare", scrie în informare. 

Prejudiciul total cauzat astfel a fost estimat la 20.000 de lei, din care polițiștii au recuperat, de la cel în cauză, aproximativ 14.000 de lei.

Bărbatul a fost inculpat pentru furt calificat, iar după expirarea celor 24 ore, el va pleca acasă, spun sursele BIHOREANULUI. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, unitate în supravegherea căreia se află ancheta, au decis că va fi cercetat în stare de libertate. Este vorba despre aceeaşi unitate de parchet care, în decembrie anul trecut, tot într-o zi de vineri, adică în prag de weekend, a considerat inoportun să ceară arestarea violatorului unei fetiţe de 11 ani, invocând că nu are dovada că minora nu şi-a dat consimţământul pentru actul sexual.

Cercetările în caz continuă "pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului", se mai arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!