Un bărbat de 37 ani din municipiul Marghita, a fost arestat, marţi, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul instanţei locale pentru o perioadă de 30 de zile.

Acuzaţiile sunt multe, căci individul, pe numele său Bakocs Zoltan, e suspect în mai multe cazuri de furt calificat, dar şi de tentativă la furt calificat, respectiv violare de domiciliu, comise începând din luna august.

Concret, bărbatul e acuzat de mai multe spargeri de locuinţe, în care intra ori pe uşa lăsată neasigurată, ori forţând încuietoarele geamurilor şi a uşilor.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a declarat că hoţul lua mai ales genţi, portmonee şi bani, iar într-unul din cazuri a încercat să dea două spargeri în acelaşi loc.

Prima a fost în noaptea de 16 spre 17 august. "În jurul orei 1, a părtuns prin efracţie într-o locuinţă din Marghita şi ar fi sustras 490 lei dintr-o geantă găsită pe cuierul din hol şi cheia de la intrarea în apartament. Cu cheia găsită în august, a încercat să revină în acelaşi apartament la sfârşitul lunii septembrie. Însă nu a reuşit deoarece cheia s-a rupt pentru că yala fusese schimbată anterior de proprietar", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

În alte două cazuri, Bakocs a fost surprins de proprietari. Pe 14 septembrie, la 5 dimineaţa, a intrat pe geamul unui apartament şi tot pe acolo a fugit, când l-au prins proprietarii. Pe 5 octombrie, tot în jurul orei 5 dimineaţa, a sărit peste gardul unui imobil, iar apoi a intrat în locuinţă dar nu a reuşit să sustragă bunuri, tot pentru că a fost descoperit.

"Suspectul a fost reţinut şi arestat de instanţa de judecată. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Marghita continuă cercetările pentru documentarea întregii sale activităţii infracţionale", a mai spus subcomisarul Dinu.