Un orădean în vârstă de 38 ani a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, după ce a furat o maşină din satul Leş, comuna Nojorid, a condus-o aproximativ 500 de metri, iar apoi a intrat cu ea într-un canal colector.

Proprietarul autoturismului oprise în faţa casei şi a intrat pentru câteva minute, lăsând maşina nesupravegheată, cu cheia în contact şi cu uşile neblocate. Când a ieşit, maşina a dispărut, motiv pentru care omul a sunat imediat la 112. 

Autorul, un orădean în vârstă de 38 ani, a fost prins în apropierea casei. Bărbatul apucase să conducă maşina pe o distanță de aproximativ 500 de metri, iar apoi ar fi a pierdut controlul asupra direcției și ar fi intrat în canalul colector din zonă.

"În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii l-au reținut pe bărbatul de 38 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor", se arată într-un comunicat transmis, miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Orădeanul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Mălin Banciu, este cercetat acum pentru furt în scop de folosință și distrugere şi nu e la prima faptă. Bărbatul are deja condamnări pentru furturi din societăţi comerciale şi locuinţe comise atât în ţară cât şi în străinătate. 

Pentru a evita astfel de neplăceri, poliţiştii vă recomandă ca, la coborârea din autoturism, să scoateţi întotdeauna cheia din contact, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde.

Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor. Acţionaţi întodeauna sistemul de închidere a uşilor, chiar dacă părăsiți autoturismul pentru o foarte scurtă perioadă de timp. De asemenea, geamurile autovehiculului trebuie să fie întotdeauna închise complet.