Un hoţ din Salonta care, în zorii zilei de luni, a fost surprins de fiul proprietarului unei case în timp ce cotrobăia prin dulapuri, a ajuns în Arestul Poliţiei. Imobilizat iniţial de fiul proprietarului, Pálfi Péter a reuşit să scape şi a fugit, fiind prins de poliţişti în mai puţin de o oră. 

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, incidentul a fost semnalat la numărul de urgenţă 112 luni dimineaţa la ora 5. 

"Poliţiştii au fost sesizaţi de un localnic din Salonta că, înainte cu câteva minute, un bărbat a pătruns prin escaladare în curtea locuinței sale şi apoi în interiorul locuinței, unde a scotocit prin mai multe corpuri de mobilier, fiind surprins de fiul său, un tânăr de 22 de ani, care a încercat să-l rețină. Pentru a-și asigura scăparea, bărbatul a exercitat acte de violență asupra tânărului, rupându-i tricoul", se precizează în informare. 

Atacatorul a fost prins de poliţiştii din Salonta în mai puţin de o oră. Este vorba despre Pálfi Péter un tânăr de 21 de ani, tot din Salonta, judecat încă de pe vremea când era minor pentru furturi şi scăpat, până acum, doar cu măsura educativă a stagiului de formare civică pe câte două 2 luni după ce părţile vătămate - persoane fizice, dar şi proprietari ai unor magazine din Salonta - au ales să se împace cu el. 

Acum, însă, Pálfi a ajuns după gratii. El a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, sub acuza de tentativă de tâlhărie calificată şi, în aceeaşi zi, procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, unde tânărul a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură pe care o mai poate contesta la Tribunalul Bihor.

Cercetările în caz sunt derulate de polițiștii din Salonta sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.