Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita au finalizat cercetările în cazul unui tânăr de 19 ani din localitatea Diosig anchetat pentru o spargere comisă anul trecut într-o locuinţă din oraşul Săcueni de unde a furat 46.000 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu, din rechizitoriul procurorilor reiese că spargerea a fost comisă în noaptea de 21/22 noiembrie anul trecut. "Inculpatul a pătruns în casa părţii vătămate prin acoperiş. A spart ţiglele şi apoi tavanul şi a intrat în casă, de unde a sustras suma de 46.000 lei, pe care i-a ascuns la o locuinţă părăsită, proprietatea fratelui său din Diosig", a explicat vineri procurorul Dorel Moţiu.

Hoţul a fost identificat şi reţinut de poliţiştii din Diosig pe 24 ianuarie, în acest an iar banii furaţi au fost recuperaţi aproape în întregime. "Lipsea o sumă infimă, de 30 de lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Tânărul a stat în arestul Poliţiei doar 24 ore, fiind pus în libertate a doua zi, primind însă interdicţia de a părăsi localitatea.