Un cetăţean italian în vârstă de 31 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile şi este anchetat pentru furt calificat, după ce a furat două utilaje de tip buldoexcavator în valoare de 374.000 lei din curţile a două societăţi comerciale.

Italianul, pe nume Giancarlo Vitale, a comis furturile pe 1 respectiv 2 februarie, dar a fost identificat abia joia trecută, când a şi fost reţinut în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Poliţia Bihor, cercetările sunt realizate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bihor, care au recuperat utilajele, dar nu au făcut public modul în care a acţionat hoţul ori dacă acesta a avut complici. Ambele utilaje au fost restituite proprietarilor.

Vineri, 14 februarie, Vitale a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, care a emis pe numele bărbatului de 31 de ani un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

BIHOREANUL a aflat că Giancarlo Vitale mai are la activ fapte penale. El a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de risc, într-un proces declanşat în 2016 de procurorii DIICOT Oradea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis la vremea respectivă de DIICOT, în cursul anului 2015 şi 2016, Vitale a primit din Italia, prin intermediul unei firme de coletărie, diverse cantităţi de cannabis şi rezină de cannabis, droguri pe care ulterior le-a pus în vânzare prin intermediul a doi orădeni, Matyas Jozsef şi Balogh Robert.

În timpul percheziţiilor realizate atunci de anchetatori la locuinţele celor trei, anchetatorii au găsit aproximativ un kilogram de rezină de cannabis și 700 de grame de cannabis.