Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, joi, finalizarea cercetărilor în cazul unui cetăţean italian anchetat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor pentru încălcarea drepturilor de autor.

Bărbatul de 36 ani este acuzat că, pe 24 februarie 2013, a încercat să scoată din România 690 de  parfumuri contrafăcute. Parfumurile, ambalate înb sticluţe sub denumirile unor mărci recunoscute - Gucci Rush, Giorgio Armani Aqua di Gio Sport şi Giorgio Armani Aqua di Gio – au fost expediate spre Italia cu o firmă de transport internaţional dar n-au mai ieşit din România, fiind găsite de poliţiştii de frontieră din Borş.

"În urma expertizelor efectuate de reprezentanţii titularilor de drepturi conferite de marcă, a fost confirmat faptul că parfumurile respective erau contrafăcute", a explicat Dinu, arătând că proprietarii mărcilor îi pretind italianului  54.000 euro ca despăgubiri.

Decizia o va lua, însă, instanţa, căci poliţiştii au finalizat ancheta în caz şi au înaintat dosarul italianului procurorilor, propunând trimiterea în judecată a acestuia pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Fapta este considerată infracţiune şi e pedepsită cu închisoare între 3 luni şi 3 ani sau cu amendă între  50.000 lei şi 150.000 lei.