Patimile politice nu s-au stins odată cu încheierea alegerilor locale nici măcar în comune.

Alin Avram, şeful de cabinet al deputatului PSD Ioan Roman, s-a adresat printr-o scrisoare deschisă primarului comunei Cefa, Dumitru Bărnău, şi preotului paroh Ioan Pustan, întrebându-se de ce trebuie să fie persecutat în urma alegerilor locale care i-au dat edilului câştig de cauză în detrimentul soţiei deputatului, Alexandra Roman, pe care a sprijinit-o în timpul campaniei.

Gestul lui Avram survine după ce, şi în campanie, unul dintre apropiaţii primarului Bărnău l-a mai agresat atât pe el, cât şi pe deputatul Ioan Roman, chiar în faţa casei acestuia.

La începutul scrisorii, intitulată "Acum lăsaţi-mă să trăiesc!", Avram spune că vrea să înţeleagă care este pedeapsa care trebuie suportată pentru că a fost de partea celor ce au pierdut lupta pentru Primăria Cefa.

"Deşi am apreciat întotdeauna ca nocivă o atitudine pătimaşă atunci când vorbim de o competiţie în general, de o întrecere electorală în mod special, nu i-am judecat pe cei ce au susţinut o cauză fără să înţeleagă nimic din ce se petrece. Nu am ripostat nici atunci când am fost ameninţat, mai întâi voalat apoi direct, apreciind că gustul victoriei şi trecerea timpului le vor tempera comportamentul. Am încercat să uit chiar şi faptul că fiica mea de 9 ani a fost fugărită de un adult pe stradă. Din păcate în loc să se liniştească, tensiunea se amplifică", scrie consilierul deputatului Roman.

În continuare, Avram a descris încă unul dintre incidentele violente la care a fost supus de către susţinătorii primarului ales al comunei Cefa, Dumitru Bărnău.

"Aseară am fost ameninţat, am fost trimis la origini, am fost provocat la o confruntare fizică, am fost făcut jidan borât, am suportat umilinţa în spatele uşilor închise pentru că nu cred că violenţa e mijloc de comunicare, iar pumnul nu poate fi argument. Soţia mea s-a chinuit o oră să o liniştească pe fiica mea de 2 ani care nu înţelegea de ce cineva urlă afară. Nu am spus şi nici nu voi afirma că cetăţeanul turbulent (Demian Lucian) a acţionat la ordinul cuiva, dar susţin cu toată repronsabilitatea că atitudinea acestuia poate fi influenţată în bine sau rău de preotul paroh din Cefa şi de primarul ales în această comună. Mă întreb ce e mai deranjant: Părerea mea politică? Apartenenţa religioasă a familiei mele? Faptul că existăm? Ce să fac? Să-mi trag un glonţ în cap? Nu am armă şi nu cred că ar rezolva ceva asta. Mai mult, nici nu am de gând să fac un astfel de gest".

În finalul scrisorii, şeful de cabinet al deputatului Ioan Roman pledează pentru revenirea la normalitate, sugerând că cei care au câştigat alegerile trebuie să-şi vadă de treabă, nu să continue să acţioneze într-o logică electorală de manieră violentă.

"Consider că oamenii normali ar putea discuta despre orice problemă, iar dacă cineva nu mă place nu pot să-l urăsc ci doar să mă întreb cu ce am greşit faţă de persoana respectivă. Nu ştiu ce rezultat va avea plângerea pe care o voi depune la Poliţie, nu ştiu dacă influenţa cetăţeanului turbulent este chiar atât de mare pe cât susţine, ştiu însă că în continuare mi-e frică să-mi las copiii pe stradă, că mă feresc să merg pe jos prin sat seara, că mă pot omorî pentru că nu sunt de acord cu ei, însă şi ei trebuie să ştie că dacă mă vor omorâ vor apărea alţii care nu le vor împărtăşi opiniile. Nu fac judecăţi de valoare dar atâta timp cât cei ce vorbesc despre pace şi iubire sunt indiferenţi la ameninţări şi violenţa verbală nu fac bine nimănui, nici comunităţii, nici lor înşişi. Aţi câştigat, am înţeles, sunteţi mai buni, sunteţi mai iubiţi, Cefa e a voastră, acum lăsaţi-mă să trăiesc", arată Alin Avram.

Consilierul deputatului PSD Ioan Roman a depus, luni dimineaţă, o sesizare la Poliţie, cerând oamenilor legii să ancheteze cazul.

Deocamdată primarul Bărnău nu a putut fi contactat.