Birta a declarat pentru eBihoreanul.ro că, anunţat de mai multe persoane de faptul că maşina unei firme din Oradea aparţinând unui om de afaceri membru al PDL, a făcut şapte curse cu pasageri între Oradea şi Băile 1 Mai, unde este o secţie specială de votare, a încercat să sesizeze acest lucru la 112. "Mi s-a răspuns că acest lucru nu este de resortul Poliţiei Oradea şi mi s-a cerut să sun la Poliţia comunei Sânmartin, pe teritoriul căreia se află staţiunea Băile 1 Mai", a spus Birta.

El a afirmat că a urmărit personal maşina care transporta alegători din Oradea spre Băile 1 Mai, a făcut fotografii care demonstrează acest lucru. "După ce cei cinci pasageri aduşi din Oradea au votat la secţia specială din Băile 1 Mai, am sunat la Poliţia Sânmartin, am dat numărul de înmatriculare al maşinii şi am solicitat ca poliţiştii să oprească această maşină şi să îi legitimeze pe pasageri, însă în loc să se întâmple aşa, poliţiştii care erau pe şosea au lăsat maşina respectivă să treacă pe lângă ei şi în schimb m-au oprit pe mine, care urmăream acea maşină", a mai afirmat Birta.

Acesta a precizat că va depune o plângere la conducerea Poliţiei Judeţene Bihor deoarece are convingerea că Poliţia "refuză să vadă ce se întâmplă sub ochii poliţiştilor".

Contactat de eBihoreanul.ro, purtătorul de cuvânt la Poliţiei Judeţene Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat că sesizarea făcută la 112 a fost preluată şi verificată rapid de poliţişti. "Maşina la care se face referire a fost oprită în trafic. În autoturism se aflau cinci persoane, dintre care trei erau din Deva şi două din Oradea. Persoanele din Deva au declarat că se află în vizită la Oradea. Nu s-au constatat indicii care să conducă la ideea că ar fi vorba despre un turism electoral", a spus Dinu.

Aceasta susţine că nici acuzaţiile aduse poliţiştilor nu sunt reale. "Este dreptul dânsului să declare ce doreşte, răspunde pentru ceea ce face. Şi noi răspundem şi nu ne jucăm cu aşa ceva", a afirmat Dinu.

Până la ora 16, în Bihor s-au prezentat la vot 35,17% dintre alegători, în mediul urban: 31,37, iar în rural - 39,55%, iar astfel, judeţul e pe 36 în ţară.