Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a anunţat, sâmbătă, că procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui marghitan de 40 ani prins în timp ce oferea 200 de euro unui poliţist rutier pentru a-l scăpa de un dosar penal în care era cercetat sub acuzaţia de sustragere de la recoltare de probe biologice.

"S-a stabilit că, la sfârşitul lunii decembrie, Forgaciu Philippe i-a oferit unui ofiţer de poliţie rutieră din Marghita o sumă de bani, fără să precizeze cuantumul, pentru ca acesta din urmă să nu-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu", a declarat prim-procurorul Parchetului Bihor.

forgaciu1.jpgPotrivit lui Vasile Popa, în schimbul banilor, poliţistul ar fi trebuit să-l scape pe Forgaciu (foto) de un dosar penal în care acesta era cercetat pentru sustragere de la recoltare de probe biologice.

"Lucrătorul de poliţie a raportat de îndată acest aspect şefilor ierarhici şi ulterior a formulat un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor", a mai spus prim-procurorul.

Pe 11 ianuarie, procurorii Parchetului Bihor şi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor au organizat o acţiune de prindere în flagrant a bărbatului, acesta fiind surprins în timp ce îi oferea ofiţerului de poliţie 200 euro.

"Faţă de învinuit s-a luat măsura reţinerii, urmând ca în cursul zilei de 12 ianuarie să fie prezentat magistraţilor de la Tribunalul Bihor cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile", a mai spus prim-procurorul Vasile Popa.