Un marghitan de 19 ani a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, iar acum e anchetat sub control judiciar de procurorii Parchetului Bihor pentru dare de mită după ce a încercat să-şi "cumpere" examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Tânărul a fost denunţat chiar de poliţist, un agent în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Bihor. Subofiţerul s-a prezentat luni, 19 mai, la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Bihor, împreună cu marghitanul, candidat la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere, susţinând că acesta i-a înmânat un dosar în care a pus, pe lângă documentele sale, un plic cu bani.

Potrivit unui comunicat făcut public, marţi, de Direcţia Generală Anticorupţie, în dosarul predat de agentul de poliţie ofiţerii SJA au găsit un plic în care se afla suma de 200 euro.

"Candidatul a declarat că banii îi aparţin şi că i-a pus în dosar pentru ca, în schimbul lor, examinatorul să îl promoveze la proba practică şi să obţină permisul de conducere", se precizează în informarea DGA.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru dare de mită, iar ulterior a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unde a fost eliberat, sub control judiciar.

Dacă va fi trimis în judecată, marghitanul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 7 ani.