Municipalitatea va construi cu bani de la Ministerul Familiei şi Protecţiei Sociale (MFPS) două centre sociale cu destinaţie multifuncţională destinate tinerilor aflaţi în situaţii de risc. Cheltuielile totale cu construcţia şi dotările celor două centre depăşesc un milion de euro. Primăria urmează să investească cu sprijinul MFPS 524.060 euro cu TVA inclus în centrul Dignitas care va fi construit în strada Eftimie Murgu nr. 2, respectiv 597.521 euro cu TVA, în centrul Candeo din strada Iuliu Maniu, nr. 20.

"Prin intermediul celor două centre se doreşte integrarea socială şi profesională a tinerilor proveniţi din centrele de plasament, asigurându-se totodată condiţiile de bază, hrană, adăpost, siguranţă, protecţie şi confort, necesare supravieţuirii, dar şi un loc de muncă şi posibilitatea pentru continuarea studiilor", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Conform reprezentanţilor municipalităţii, MFPS a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru cele două proiecte în cadrul şedinţei Comitetului Interministerial de la sfârşitul săptămânii trecute. "În perioada următoare se va elabora Hotărârea de Guvern ce va cuprinde lista proiectelor aprobate, după care vom demara procedura de achiziţie publică pentru desemnarea executantului lucrărilor", a declarat Marcel Boloş, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

Consiliul Local a aprobat investiţia în cele două centre încă de la începutul anului, bugetul local obligându-se să suporte minim 10% din valoarea totală a finanţării precum şi celelalte costuri neeligibile pe care le presupune implementarea proiectului.