Orădenii sunt invitaţi joi, 16 noiembrie, de la ora 18:30, în faţa Catedralei Romano-Catolice din Oradea la tradiţionalul eveniment "Un milion de stele", organizat de Asociaţiile Caritas Eparhial şi Caritas Catolica.

În semn de solidaritate, participanţii vor aprinde lumânări pentru copiii defavorizaţi din programele afterschool Caritas.

"În cadrul evenimentului, ne exprimăm compasiunea pentru copiii nevoiaşi şi excluşi social care participă la programele educaţionale de după-amiază ale celor două organizaţii caritabile, printr-o rugăciune comună şi aprinderea simbolică a unei lumânări. Vă aşteptăm cu drag pe platoul din faţa Catedralei Romano-Catolice din Oradea, indiferent de confesiune sau etnie", este îndemnul organizatorilor.

Discursurile de bun venit vor fi susţinute de episcopul diecezan greco-catolic PS. Virgil Bercea şi episcopul romano-catolic PS. László Böcskei. Lumânările vor fi aprinse la ora 18:45 şi binecuvântate de reprezentanţii ambelor confesiuni.

De asemenea, evenimentul va fi marcat şi de câteva momente muzicale. Vor fi prezenţi corul de copii Sf. Cecilia al Catedralei Romano-Catolice şi tânăra solistă Lorelei Paltin, în vârstă de 10 ani, care va interpreta piesele "A million stars", "An Angel" şi "Copilărie, nu pleca!".

Lorelai Platin
Sursa foto: Caritas Catolica Oradea

Lorelei Paltin este elevă în clasa a IV-a la Colegiul Naţional Iosif Vulcan din Oradea şi îşi împarte timpul între studiul pianului clasic şi canto la Şcoala de Artă "Francisc Hubic", respectiv la şcoala "Enjoy Music".

La doar 9 ani, Lorelei şi-a lansat primul cântec şi videoclip, "Copilărie, nu pleca!" (video jos), compus de Cristi Puia. În acest an, a participat la trei festivaluri, câştigând premiul I la Festivalul Internaţional de interpretare "Voci de Ingeri" din Suceava, premiul I la Festivalul Internaţional de muzică, dans şi teatru "Neghiniţă" din Bacău, şi premiul II la Festivalul "Vis de Stea" de la Moineşti.

Recent, Lorelai a concurat într-o emisiune de tip talent-show pentru copii, ce urmează să fie difuzată la TVR. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!