Un miner de subteran, angajat la o exploatare de cupru din Băița Plai, a suferit un accident de muncă grav, după ce o bucată de stâncă din tavanul galeriei în care lucra s-a desprins și a căzut peste el. Bărbatul în vârstă de 52 de ani a suferit o fractură de bazin și a trebuit operat la Timișoara, după ce în prima fază fusese transportat la Spitalul Județean din Oradea.

Potrivit șefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Marius Rotar, accidentul a avut loc joia trecută, pe 23 iunie, în jurul orei 19.30, într-o exploatare a firmei Vast Băița Plai SA, deținută din 2011 de două societăți din Australia, Vast Resources PLC și AP Mining Ltd, și administrată de un român australiană.

„În timp ce se deplasa în galerie, având în mână un perforator (n.r. – echipament asemănător unui picamer, specific muncii în mine), din tavanul galeriei s-a desprins o bucată de rocă și a căzut peste el”, a explicat BIHOREANULUI șeful ITM Bihor.

Rotar a precizat că accidentul de muncă a fost anunțat Inspectoratului Teritorial de Muncă și, imediat după producerea lui, a fost solicitat și ajutorul unui echipaj medical de urgență, care l-a transportat pe minerul accidentat la Spitalul Județean din Oradea.

„Din informațiile noastre, ulterior victima a fost transferată la Timișoara și a fost operată, diagnosticul fiind fractură de bazin”, a spus șeful ITM Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!