Un tânăr de 22 de ani, cetăţean moldovean, a fost întors din Punctul de trecere a frontierei Borş şi s-a ales cu dosar penal, după ce în faţa poliţiştilor de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate falsă, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ.

Tânărul a încercat să iasă din România sâmbătă noaptea, la ora două, cu un autocar, legitimându-se cu o carte de identitate românească eliberată de autorităţile din judeţul Iaşi.

"Poliţiştii de frontieră au observat faptul că documentul nu întruneşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului, unde după efectuarea unui control corporal sumar, s-a găsit asupra lui paşaportul moldovenesc personal", a precizat subinspectorul Cătălin Simuţ.

Tânărul a declarat că a intrat în România prin Punctul de trecere a Frontierei Sculeni, înainte cu o zi, având o viză română valabilă timp de şase luni, eliberată la Chişinău, iar cartea de identitate a procurat-o de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în Chişinău. "Cetăţeanul moldovean a cumpărat actul contra sumei de 500 euro şi dorea să ajungă în Italia pentru a munci la negru", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii i-au intocmit tânărului actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, iar în cursul zilei de luni dosarul a fost predat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care vor continua ancheta.